Hond zoek! Wat te doen....

Openbare map voor belangrijk doezennieuws

Moderators: Marielle, Kitty

Gesloten
Gebruikersavatar
Cecilia
Berichten: 54301
Lid geworden op: di mar 11, 2003 5:41 pm
Locatie: Den Haag

Hond zoek! Wat te doen....

Bericht door Cecilia » ma mar 03, 2008 8:22 pm

Hond zoek! Wat te doen….

Wat eerst.

Zoek het chipnummer op en een paar goede foto’s van de hond, het liefst in stand zodat de ev. tekening goed zichtbaar is. Als je het chipnummer niet meer hebt, dan kan je de fokker vragen. Die heeft het nog in de administratie zitten. Schroom niet om de fokker te bellen. Niemand raakt met opzet zijn does kwijt en de fokker zal graag op de hoogte zijn en heeft misschien nog extra tips.

Print verschillende flyers uit. Grote om op te hangen en kleine om mensen in handen te geven. Ga met een stapel flyers naar de postkantoren in de buurt en vraag of iedere postbezorger een flyer kan krijgen. Zij lopen door iedere wijk en kunnen misschien een extra oogje in het zeil houden.

Verzamel een grote groep mensen die wil helpen flyeren en zoeken. Het helpt als je een does meeneemt zodat de mensen kunnen zien om wat voor soort hond het gaat en het spreekt ook meer aan. Neem bij het zoeken hondenkoekjes, water en een riem met halsband mee.

Licht het Doezenforum in.

Het Doezenforum http://www.doezenforum.nl heeft zeer betrokken leden in het hele land en daar buiten. Zij kunnen helpen met zoeken, flyeren en werk, zoals asiels bellen, de vermissing doorgeven bij de diverse instanties e.d., uit handen nemen. Ook is er via het forum de mogelijkheid om de vermissing op de landelijke telex van de politie te laten zetten.

Wie te bellen:

De plaatselijke Dierenambulance
Amivedi (tel. zie: http://www.amivedi.nl )
De plaatselijke politie. Bel meerdere keren. Niet iedere agent is een ‘hondenmens’ en onderneemt dan misschien niet direct actie.

Opgeven als vermist bij:

Commissie gezondheid Ver. de Ned. Schapendoes cgg@schapendoes.nl
NDG (Nederlandse Databank Gezelschapdieren) http://www.ndg.nl
Meld je aan bij Global Pet Alert http://www.globalpetalert.com/
https://www.facebook.com/groups/206997302657041/
http://www.animalalert.nl/
http://www.petbase.nl
http://www.hondweg.nl
http://www.dierencentrale.nl
http://www.bello-vzw.net/
http://www.doormijverloren.nl
http://www.buurtlink.nl
http://www.marktplaats.nl

En wat verder nog kan:

De plaatselijke omroep, TV en Radio
SBS 6 http://www.hartvannederland.nl
http://www.telepathiemetdieren.nl/

Tot slot.

Hopelijk is je does dan eindelijk gevonden. Vergeet dan niet om alle flyers weer weg te halen en de instanties in te lichten dat hij gevonden is. De ervaring heeft uitgewezen dat er weken later nog telefoontjes komen van betrokken medeburgers.

Er zijn diverse soorten penningen te koop die je aan de halsband kan bevestigen waar het telefoonnummer op staat en de naam van de hond. Ook zijn er halsbanden waar je de informatie op kan schrijven. Dit is vooral handig in het buitenland als je misschien tijdelijk een ander telefoonnummer hebt.

Bij de NDG kan je ook een penning bestellen die aan de halsband kan worden gedaan. Er staat op vermeld dat de hond is gechipt en een 0900 nummer van de Databank, zodat kan worden gezien waar de hond thuis hoort.
Bijlagen
hond zoek 003.jpg
hond zoek 003.jpg (50.9 KiB) 5706 keer bekeken
Groetjes, Cecilia
Het leven is als zeilen. Ook met tegenwind kun je vooruit gaan.

Gesloten